Verdampingskoeling

Verdampingskoeling

Verdampingskoeling is een manier van koeling door het bevochtigen van de buitenlucht. Doordat de lucht wordt bevochtigd, stijgt de luchtvochtigheid, met als gevolg een daling van de temperatuur. De mate van koeling is afhankelijk van het vochtgehalte van de buitenlucht. Deze manier van koeling levert een extra bijdrage aan het terugdringen van de CO2-emissie door het verlagen van het energiegebruik. Ofwel een energiezuinige en milieuvriendelijke manier van koelen, daarom is verdampingskoeling een goed alternatief voor airconditioning. Addi-cool BV heeft voor elke ruimte de juiste oplossing op gebied van verdampingskoeling.

Voordelen van verdampingskoeling

Bij verdampingskoeling wordt er water verdampt, waardoor er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van mechanische koelmachine. Daarnaast wordt er 80% minder energie verbruikt ten opzichte van compressor koeling. Door deze koeling krijgt u tijdens alle seizoenen 100% verse buitenlucht naar binnen voor het beste binnenklimaat. Wanneer de buitentemperaturen hoog zijn en er veel zonbelasting is heeft u alsnog hogere koelcapaciteit met koeling door verdamping. Het is een goede manier van koelen, door de vele voordelen die deze manier met zich meebrengt.

Indirect en directe verdampingskoeling

Wanneer de lucht die afgekoeld is, direct in de ruimte wordt gevoerd, spreken we van direct verdampingskoeling. Indirecte koeling is een manier waarbij de gevormde waterdamp naar buiten wordt gevoerd. Een nadeel van directe koeling is het ontstaan van een hoge luchtvochtigheid, dit kan als onaangenaam worden ervaren. Indirect koeling zorgt voor een constante luchtvochtigheid. Dit koelsysteem is geschikt voor onder andere kantoren en scholen bijvoorbeeld.

Advies op maat op het gebied van verdampingskoeling?

Addi-cool BV helpt u graag bij het optimaliseren van de verdampingskoeling. Dankzij jarenlange ervaring die de medewerkers van Addi-cool BV hebben op gebied van koeling, komen wij graag met u tot de juiste oplossing. Neem snel contact met ons op en wij voorzien u graag van een advies op maat!

Koeling voor industrie
NEEM CONTACT OP!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  Comfort

  Addi-cool verzorgt een prettige temperatuur wat het comfort en de productiviteit van uw medewerkers verhoogt.

  Goede ventilatie

  De systemen van Addi-Cool koelen met 100% verse, gefilterde buitenlucht. Dit zorgt voor het welzijn van uw werknemers.

  Luchtvochtigheid

  Addi-Cool kan de luchtvochtigheid in uw pand reguleren om een stabiel productieproces te waarborgen voor uw bedrijf