Ventilatie sportcentra

100% verse buitenlucht met hybride koeling van Addi-Cool

top-image

Ventilatie sportcentra

Of het nu gaat om een sportschool, fitnesscentrum, sporthal of een gymzaal: het binnenklimaat is van cruciaal belang. Waar lichamelijke prestaties moeten worden geleverd, is een koele en goed geventileerde omgeving een must. Als de omgevingstemperatuur teveel oploopt neemt het uithoudingsvermogen en de prestatie namelijk af. Niet voor niets klagen bezoekers van sportscholen vaak over een te warme omgeving.

In tegenstelling tot een grotere sport- of gymzaal, wordt in een sportcentrum of sportschool vaak met veel mensen in een relatief kleine ruimte intensief gesport. Hierbij is het noodzakelijk dat er voldoende verse lucht aanwezig is. Het lichaam heeft immers behoefte aan veel frisse lucht en afkoeling, om de gewenste prestatie te kunnen blijven leveren.

Addi-cool is specialist op het gebied van klimaatinstallaties voor sportcentra. Een zorgeloos sportklimaat waarbij onze installatie de binnentemperatuur zelf controleert en bij intensief sportgebruik de ventilatie hoeveelheid opvoert. Zo kunt u zich volledig richten op het begeleiden van uw leden. Wel zo makkelijk!

Voordelen van de ADCO ventilatiekast:

zonnetjeKoelen met het verdampen van water geeft een enorme energie-besparing tot wel 80% ten opzichte van compressor koeling.

zonnetje Alle seizoenen altijd 100% verse buitenlucht naar binnen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

zonnetje Hogere koelcapaciteit bij hogere buitentemperatuur en veel zonbelasting.

zonnetje Géén STEK-eisen nodig, werkt alleen op water.

zonnetje Géén legionella risico, werken met een indirecte verdampingskoeler, water en inblaaslucht zijn gescheiden van elkaar.

Nadelen van de
ADCO ventilatiekast:

zonnetje Het is géén compressor koeler, want bij een hoog vochtgehalte in de buitenlucht gaat de koelcapaciteit wat naar beneden, maar dit is weer te compenseren met nachtventilatie.

Toepassings-mogelijkheden:

zonnetje Grote ruimtes waar compressor koeling te duur is. Bijvoorbeeld: meubelzaken, fitnessruimtes, productiehallen, showrooms, enz.

zonnetje Als voorschakelkast voor een bestaande kast door reductie van het energieverbruik van de koelcompressoren.

zonnetje Grote ruimtes met veel glasoppervlakte en veel zon instraling.