Koeling door waterverdamping

Koeling door waterverdamping

Hebben u en uw werknemers wel eens last van hitte door machines in uw fabriekshal, het hele jaar door? Dan is het belangrijk dat u investeert in een efficiënte airconditioning om de hal te koelen en te ventileren. Ook niet onbelangrijk is de duurzaamheid van de airconditioning. Kortom: koeling door waterverdamping is de beste keuze. Dit is een manier van koeling waarbij de lucht wordt bevochtigd, waardoor de luchtvochtigheid stijgt en de temperatuur daalt. Kortom: voor een energiezuinige en milieuvriendelijke manier van koelen bent u bij Addi-Cool BV aan het juiste adres!

Voordelen van verdampingskoeling

Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, wordt bij koeling door waterverdamping gebruik gemaakt van het natuurlijke verdampingsproces van water. Bij verdampingskoeling wordt er water verdampt, waardoor er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van mechanische koelmachine. Mede daardoor wordt er 80% minder energie verbruikt ten opzichte van compressorkoeling. Deze manier van koeling levert een extra bijdrage aan het terugdringen van de CO2-emissie door het verlagen van het energiegebruik.

Door verdampingskoeling krijgt u tijdens alle seizoenen 100% verse buitenlucht naar binnen voor het beste binnenklimaat. Wanneer de buitentemperaturen hoog zijn en er veel zonbelasting is heeft u alsnog hogere koelcapaciteit met koeling door verdamping.  Met indirecte verdampingskoeling wordt de gevormde waterdamp naar buiten gevoerd, wat zorgt voor een constante luchtvochtigheid. Hierdoor is het geschikt in zowel de lente, zomer, herfst en de winter in allerlei soorten gebouwen. Van de grafische industrie tot scholen en van de kunststofindustrie tot kantoren: koeling door waterverdamping is altijd een goede keuze.

Advies op maat op het gebied van koeling door waterverdamping van Addi-Cool BV?

Addi-Cool BV helpt u graag bij het optimaliseren van de verdampingskoeling. Dankzij jarenlange ervaring die de medewerkers van Addi-Cool BV hebben op gebied van verdampingskoeling, komen wij graag met u tot de juiste oplossing. Neem snel contact met ons op en wij voorzien u graag van een advies op maat!

Koeling voor industrie
NEEM CONTACT OP!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  Comfort

  Addi-cool verzorgt een prettige temperatuur wat het comfort en de productiviteit van uw medewerkers verhoogt.

  Goede ventilatie

  De systemen van Addi-Cool koelen met 100% verse, gefilterde buitenlucht. Dit zorgt voor het welzijn van uw werknemers.

  Luchtvochtigheid

  Addi-Cool kan de luchtvochtigheid in uw pand reguleren om een stabiel productieproces te waarborgen voor uw bedrijf