Indirecte verdampingskoeling

Indirecte verdampingskoeling

Indirecte verdampingskoeling van Addi-cool BV is een energiezuinig en milieuvriendelijke koeltechniek. Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk koudemiddel, water, en heeft een extreem laag energiegebruik. De verdampingskoeling is indirect, omdat de gevormde waterdamp naar buiten wordt gevoerd, zodat hij niet in de te koelen ruimte terechtkomt. Dit met als gevolg dat het absolute vochtgehalte van de gekoelde lucht na het koelen gelijk blijft aan die van de aangezogen te koelen lucht. Bij Addi-cool BV bent u aan het juiste adres voor indirecte verdampingskoeling, wij hebben voor elke ruimte de juiste oplossing.

Geschikt in zomer en winter

Indirecte verdampingskoeling bij Addi-cool BV is een ideale techniek voor koelen, ventileren en verwarmen. Deze techniek is zowel geschikt in de zomer als in de winter. De verdamping van watergekoelde lucht wordt gebruikt om via een warmtewisselaar de inkomende luchtstroom van buiten te koelen. Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat deze indirecte koeling geschikt is in de zomer en de winter.

Luchtvochtigheid constant

Deze koeling is complexer dan direct koeling, maar indirect is een manier die beter geschikt is voor ruimtes waar de luchtvochtigheid constant moet blijven. Het is een goed systeem voor kantoren, scholen, magazijnen, ICT-ruimtes en productieomgevingen. Bij Addi-cool BV zijn echter twee technieken:

 1. Dauwpuntskoeling, er wordt een deel van de gekoelde buitenlucht gebruikt om, via een warmtewisselaar, meer buitenlucht te koelen.
 2. Desiccant Evaporative Cooling (DEC-koeling), de lucht wordt gedroogd met een sorptiewiel, waardoor de luchtvochtigheid omlaaggaat. Het sorptiewiel wordt gedroogd met restwarmte uit het pand.

Advies op maat op het gebied van indirecte verdampingskoeling?

Addi-cool BV biedt verschillende oplossingen op basis van verdampingskoeling. Wij helpen u bij de engineering en verzorgen de installatie van de verdampingskoeling. Neem contact met ons op voor een advies op maat voor uw situatie, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Koeling voor industrie
NEEM CONTACT OP!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  Comfort

  Addi-cool verzorgt een prettige temperatuur wat het comfort en de productiviteit van uw medewerkers verhoogt.

  Goede ventilatie

  De systemen van Addi-Cool koelen met 100% verse, gefilterde buitenlucht. Dit zorgt voor het welzijn van uw werknemers.

  Luchtvochtigheid

  Addi-Cool kan de luchtvochtigheid in uw pand reguleren om een stabiel productieproces te waarborgen voor uw bedrijf