Efficiënte adiabatische koeling

Efficiënte adiabatische koeling

De behoefte aan efficiënte koeling neemt alleen maar toe in de toekomst, zeker omdat duurzaamheid op een steeds hoger pitje komt te staan in onze samenleving. Wilt u bijdragen aan het milieu en daarnaast uw werkplek goed koelen? Kies dan voor efficiënte adiabatische koeling bij Addi-Cool BV! Het is een energiezuinig alternatief voor een gewone airconditioning, zelfs op de warmste dagen. De adiabatische koeling van Addi-cool BV maakt continue en effectief koelen mogelijk.

Adiabatische koeling: werkwijze en voordelen

Bij adiabatische koeling wordt water verdampt, waardoor de luchtvochtigheid verhoogt. Een verhoging van de luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de verdampingsenergie wordt onttrokken aan de lucht. Hierdoor daalt de temperatuur gemiddeld 5°C tot 10°C. Deze koelere lucht wordt dan de ruimte ingeblazen. Bij Addi-Cool BV kunt u kiezen voor dit energiebesparende en milieuvriendelijke koelingssysteem, die ook nog eens tot wel 80% effectiever werkt dan een gewone airconditioning.

Adiabatische koeling bij Addi-cool BV brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze manier van koelen is een duurzame manier en zorgt voor schone lucht, omdat er gebruik wordt gemaakt van verse gefilterde buitenlucht. Daarnaast is adiabatische koeling een eenvoudig koelsysteem met een hoge functionele betrouwbaarheid en is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Bij Addi-Cool BV heeft u de keuze tussen direct of indirect adiabatische koeling. Indirecte adiabatische koeling verhoogt de luchtvochtigheid in het gebouw niet, omdat de gekoelde lucht via de warmtewisselaar gaat en niet rechtstreeks in de ruimte. Directe koeling zorgt wel voor een verhoging van de luchtvochtigheid in de ruimte. De luchtstroom wordt bevochtigd, waardoor de temperatuur daalt en de vochtigheid toeneemt. Deze lucht wordt direct in de ruimte afgevoerd.

Advies op maat op het gebied van efficiënte adiabatische koeling?

Bij Addi-Cool BV bent u aan het juiste adres voor de beste en meest efficiënte adiabatische koeling. Met onze jarenlange ervaring en vakkennis gaan wij voor u op zoek naar het juiste koelsysteem. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over adiabatische koeling? Neem dan snel contact met ons op!

Koeling voor industrie
NEEM CONTACT OP!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  Comfort

  Addi-cool verzorgt een prettige temperatuur wat het comfort en de productiviteit van uw medewerkers verhoogt.

  Goede ventilatie

  De systemen van Addi-Cool koelen met 100% verse, gefilterde buitenlucht. Dit zorgt voor het welzijn van uw werknemers.

  Luchtvochtigheid

  Addi-Cool kan de luchtvochtigheid in uw pand reguleren om een stabiel productieproces te waarborgen voor uw bedrijf