Adiabatische koeling

Adiabatische koeling

De behoefte aan koeling neemt alleen maar toe in de toekomst. Kies daarom voor adiabatische koeling bij Addi-cool BV. Het is een energiezuinig en efficiënt alternatief voor een gewone airconditioning, zelfs op de warmste dagen. Deze koeling van Addi-cool BV maakt continu en effectief koelen mogelijk.

Hoe werkt adiabatische koeling?

Bij adiabatische koeling wordt water verdampt, waardoor de luchtvochtigheid verhoogt. Een verhoging van de luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de verdampingsenergie wordt onttrokken aan de lucht en op die manier daalt de temperatuur gemiddeld 5°C tot 10°C. Deze koelere lucht wordt dan de ruimte ingeblazen. Bij Addi-cool BV kunt u kiezen voor dit energiebesparend en milieuvriendelijk koelingssysteem, die ook nog eens toto 80% effectiever werkt dan een gewone airconditioning.

Direct of indirecte koeling

Bij Addi-cool BV heeft u de keus tussen directe of indirecte koeling. Indirecte koeling verhoogt de luchtvochtigheid in het gebouw niet, omdat de gekoelde lucht via de warmtewisselaar gaat en niet rechtstreeks in de ruimte. Directe koeling zorgt wel voor een verhoging van de luchtvochtigheid in de ruimte. De luchtstroom wordt bevochtigd waardoor de temperatuur daalt en de vochtigheid toeneemt. Deze lucht wordt direct in de ruimte afgevoerd.

Voordelen van adiabatische koeling

Dit type koeling bij Addi-cool BV brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze manier van koelen is een duurzame manier en zorgt voor schone lucht, omdat er gebruik wordt gemaakt van verse (schone) buitenlucht. Daarnaast is de koeling een eenvoudig koelsysteem met een hoge functionele betrouwbaarheid en is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Advies op maat nodig?

Bij Addi-cool BV bent u aan het juiste adres voor een nieuw en duurzaam koelsysteem. Met onze jarenlange ervaring en vakkennis gaan wij op zoek naar het juiste koelsysteem. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over koeling? Neem snel contact met ons op!

Koeling voor industrie
NEEM CONTACT OP!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  Comfort

  Addi-cool verzorgt een prettige temperatuur wat het comfort en de productiviteit van uw medewerkers verhoogt.

  Goede ventilatie

  De systemen van Addi-Cool koelen met 100% verse, gefilterde buitenlucht. Dit zorgt voor het welzijn van uw werknemers.

  Luchtvochtigheid

  Addi-Cool kan de luchtvochtigheid in uw pand reguleren om een stabiel productieproces te waarborgen voor uw bedrijf